Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. 13 тисяч переселенців у храмах та монастирях, 1.5 млн грн на військову амуніцію, 1,5 тон допомоги постраждалим – що зробила УПЦ за три місяці війни (інфографіка)


Українська Православна Церква з першого дня війни допомагає захисникам України, медикам, біженцям та усім нужденним. Про це Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав у вступному Слові на відкритті зібрання єпископів, священиків, монахів та мирян Української Православної Церкви 27 травня 2022 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань підготував інфографіку згідно Слова Блаженнішого владики.

«Впродовж трьох місяців війни єпархії нашої Церкви на постійній основі надають допомогу громадянам України. Зокрема, понад 13 тисяч переселенців були розміщені у храмах та монастирях. Щодня православні волонтери годують маже 6 тисяч людей, а понад 2 тисячі осіб — отримують гуманітарну допомогу. Постраждалим роздано близько 1,5 тисячі тон гуманітарної допомоги. Дитячим будинкам, лікарням, відділам соціального захисту, гуманітарним центрам, пунктам проживання біженців зусиллями духовенства та вірян з усіх єпархій передано 126 тон гуманітарної допомоги», – розповів Блаженніший Митрополит Онуфрій.
Також Предстоятель нагадав, що духовенство, студенти духовних шкіл та миряни УПЦ регулярно здають кров для поранених і постраждалих, а також передали Збройним Силам України військової амуніції на півтора мільйона гривень.
«Збройним Силам України передано військової амуніції на півтора мільйона гривень. Придбано 20 автомобілів. Військовим та їх родинам передано 190 тон гуманітарної допомоги. Різнопланову допомогу отримують підрозділи Територіальної оборони. Крім того, через нашу Церкву долучаються й українські парафії закордоном та Помісні Православні Церкви, які направили до єпархій УПЦ десятки тон допомоги. І це ще далеко не вся допомога, яку щодня вже протягом трьох місяців надає Українська Православна Церква нашим захисникам та постраждалим мирним жителям», – зазначив Архіпастир.