Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 62


Парафії, монастирі та благодійні організації Української Православної Церкви невпинно продовжують надавати допомогу усім, хто її потребує.

Одеська єпархія. В єпархії продовжує діяти проект «Медичне волонтерство», який очолює лікар вищої категорії диякон Володимир Скнарь. Станом на сьогодні проект об’єднує 20 опорних храмів, де є всі необхідні медикаменти та засоби надання першої медичної допомоги. При цих храмах діють бригади медичних волонтерів у загальній кількості 75 чоловік.

Єпархіальні медичні волонтери, в числі яких не лише прості люди, що пройшли курси першої медичної допомоги, а й практикуючі лікарі, щодня здійснюють виїзди, консультують, проводять огляди, складають схеми лікування, підбирають необхідні медикаменти та видають їх пацієнтам.

«Частіше за все бригади отримують запити від людей із хронічними захворюваннями, які мають приймати певні ліки пожиттєво, а також від людей, які були виписані з медичних закладів із планом лікування, але без необхідних їм медикаментів. На жаль, скрутне матеріальне становище серед людей похилого віку та переселенців змушує їх шукати допомоги серед медичних волонтерів. І Хвала Господу, що Одеська єпархія УПЦ наразі має змогу таку допомогу фахово надавати», – повідомляє єпархіальна пресслужба.

В Архангело-Михайлівському монастирі
м. Одеси продовжують надавати необхідну допомогу усім, хто має в ній потребу внаслідок війни. Сестри обителі та православні волонтери готують їжу для Захисників України, приймають біженців та надають гуманітарну допомогу усім обездоленим.

Чернівецька єпархія. 15 червня стараннями парафіян храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Кут Баїнськ та місцевих жителів, на прохання воїна-односельчанина, який нині захищає Україну на передовій, було придбано автомобіль для потреб ЗСУ.

Освячення автомобіля звершив настоятель храму ієрей Олександр Морозюк.

Олександрійська єпархія.
Декілька років поспіль духовенство та віряни приходів м. Олександрії є донорами крові. Осторонь цієї благої справи не лишаються і підлітки. Учні недільних шкіл при храмах на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці та прп.Варсонофія вже вкотре здають кров, щоб таким чином підтримати тих, хто нині боронить нашу Україну.

«Кожного разу, йдучи на це, вони відчувають причетність до можливості врятувати ще одне життя, дати ще одну надію всім, хто цього потребує», – йдеться у повідомленні.

Ніжинська єпархія.
З благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента голова єпархіального відділу у справах сім’ї священник Олександр Гладиш надав матеріальну та фінансову допомогу на лікування важкохворій дівчинці – парафіянці Свято-Георгіївського храму м. Ніжина.

Голова єпархіального відділу з благодійності та соціального служіння священник Олександр Гладиш та настоятель Свято-Михайлівського храму с. Комарівка Ніжинського району протоієрей Максим Ярошенко передали місцевим бригадам військових ЗСУ будівельні матеріали, продукти харчування та інші товари.

Сумська єпархія.
13 червня, в День Святого Духа, прихожани Димитріївського храму с. Стецьківка передали воїнам Добровольчого батальйону територіальної оборони Хотінської громади продукти харчування.

Настоятель храму протоієрей Володимир (Глущенко) побажав Захисникам Божого благословення, перемоги та бажаного миру на нашій землі.

Харківська єпархія.
15 червня з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія клірики храму святого рівноапостольного князя Володимира надають допомогу мешканцям мікрорайону Салтівка м. Харкова.

Цього ж дня настоятель Миколаївського храму смт. Шарівки Богодухівського району ієрей Володимир Білієнко передав для воєнного госпіталю благодійну допомогу, до складу якої увійшли миючі засоби, кімнатні тапочки та одяг.

Священнослужителі та волонтери Харківської єпархії передали медикаменти та засоби гігієни у Харківський військовий шпиталь та Харківську дитячу поліклініку.