Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЗАПОРІЖЖЯ. Митрополит Лука звершив освячення храму в Миколаївському жіночому монастирі


7 червня, у седмицю 7-му після Пасхи, митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука звершив чин освячення та першу Божественну літургію у новому Свято-Троїцькому храмі на території Миколаївського жіночого монастиря Запоріжжя.

Привітавши ігуменю, сестер обителі та парафіян з освяченням храму,митрополит Лука побажав зберігати в серці не лише спогади про сьогоднішню знаменну подію, а й ту велику радість, яку дає нам Господь.

“Хоч диявол руйнує храми на нашій багатостраждальній землі, Господь допомагає нам будувати та освячувати нові”, – сказав він.

За словами владики, обставини сучасного життя такі, що людина, яка живе без Бога, практично не має шансів уціліти.

«Вона буде розчавлений життєвими обставинами. Як буває розчавлена безжальним чоботом туриста якась нещасна лісова комашка. Так відбувається через те, що якщо немає віри в Бога, то людина вже не людина зовсім. Відмовляючись від благодаті Духа Святого, вона стає твариною, яка живе лише інстинктами. І тут як комусь пощастить. Лише Божественна благодать дає людині ті сили й ті здібності, яким немає рівних. Ось чому ми так радіємо сьогоднішній події. Адже храм – це те місце, де людина може долучитися до благодаті Божої. Тільки тут можна серцем відчути, що ви стаєте частиною чогось надмірного, святого. Тут наші серця з тендітних глиняних горщиків перетворюються на безцінні та найміцніші сосуди. Стають міцнішими і дорожчими за найдорожчий діамант».