Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Біженці зі сходу країни подякували митрополиту Феодосію за підтримку у важкі часи


30 квітня, після закінчення Божественної літургії на Андріївському архієрейському подвір’ї в м.Черкаси, митрополит Черкаський і Канівський Феодосій зустрівся з біженцями зі східних регіонів України, які знайшли притулок у Черкасах під час війни.

Ряд сімей переселенців із міст Харкова та Лисичанська зараз живуть на Андріївському архієрейському подвір’ї, у парафіяльному будинку. Люди, що залишили свої будинки, зі сльозами на очах, і в той же час – з особливою душевною теплотою висловили свою вдячність усім, хто простягнув їм руку допомоги під час важких випробувань, виявивши доброту і щедрість – архієрею та духовенству Черкаської єпархії, її мирянам та волонтерам.

Незважаючи на те, що свято Пасхи мало скорботний відтінок для вимушених переселенців, вони не втратили віри і надії на милість Божу. Разом вони моляться про те, щоб наступне свято Світлого Христового Воскресіння усі зустріли під мирним небом у колі близьких та рідних людей.

Війна не поділяє людей на своїх та чужих. В цей трагічний час усі страждаючі об’єднуються в молитві та взаємодопомозі. За час війни, на Черкащину прибуло понад 100 000 біженців, близько 20 000 з них – до самого обласного міста. Черкаська єпархія робить все можливе, щоб вони відчували себе тут у спокої та безпеці.

За час бойових дій на території України Черкаською єпархією для потреб переселенців було передано десятки тонн гуманітарної допомоги та тонни продуктів харчування. Також, при кафедральному соборі міста, біженці з різних регіонів України регулярно одержують гаряче харчування, організоване для них сестрами милосердя Черкаської єпархії.