Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

У Житомирській, Вознесенській, Мукачівській, Чернівецькій, Тернопільській єпархіях священики УПЦ провели в останню дорогу загиблих Захисників України


Священики Української Православної Церкви провели в останню дорогу воїнів ЗСУ, які віддали своє життя, захищаючи нашу Батьківщину від російської агресії.

12 травня настоятель Миколаївського храму с. Стирти в Черняхівському районі Житомирської області,
протоієрей Миколай Войтюк звершив чин поховання воїна Володимира Яненко (1977 року народження), який віддав своє життя за Україну у боротьбі проти російського агресора.

Володимир був жителем с. Малинівка, де і був похований.

Житомирська єпархія висловлює співчуття родині Героя та просить всіх молитись за упокій його душі.

13 травня духовенство міста Первомайськ звершило чин відспівування загиблого воїна Максима у місті Первомайськ Миколаївської області.

14 травня в кафедральному соборі Мукачева на честь Почаївської ікони Пресвятої Богородиці було звершено чин похорону воїна Артема.

З благословіння митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора чин похорону та прощання з полеглим Героєм − Артемом Шоріним очолив секретар єпархіального управління, протоієрей Віктор Місо.

Сержант Шорін Артем Васильович народився 30 жовтня 1982, загинув 5 травня, захищаючи Українську землю.

“Закликаємо всіх до посиленої молитви за новопреставленого воїна Артема, щоб Господь упокоїв його у Своєму Царстві”, – йдеться у повідомленні.
14 травня священники Чернівецько-Буковинської єпархії у селі Горбова відспівали захисника Батьківщини, Івана Заїця, який віддав своє життя за мир в Україні у боротьбі проти російської агресії.
Відспівування воїна Івана очолив митрофорний протоієрей Павел Думітру благочинний Герцаївського округу у храмі на честь святого великомученика Димитрія.
Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ висловлює співчуття родині героя та просить всіх молитись за упокій його душі.

Клірики Шумського благочиння Тернопільської єпархії із благочинним протоієреєм Михаїлом помолилися за упокій Героя України Олександра Луцика.

“Царство небесне спочилому Герою Україні. Вся повнота Шумського благочиння УПЦ висловлює щирі співчуття рідним та близьким Героя. Як віруючі люди молитовно розділяємо біль непоправної втрати хорошого сина України, схиляємося перед подвигом жертовної любові та молимося до Щедрого Бога за упокій його безсмертної душі в місці де покояться праведні”, – йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці у фейсбук Шумського благочиння.