Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Поліський Анатолій: «Мати Церква відспівує своїх синів-воїнів…»


Знову страшна звістка прийшла на Полісся: загинув вірний син своєї Батьківщини Савич Сергій Миколайович, 1991 року народження.

Убієнний воїн народився в селі Миляч, Дубровицького району. З початком повномасштабної російської агресії проти України в березні 2022 року гранатометником був направлений у зону бойовиї дій в Донецьку область. 10 травня, виконуючи бойове завдання, загинув в наслідок ворожого мінометного обстрілу, котрий проводили російські окупанти на Донеччині.

З благословіння керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Анатолія, митрополита Поліського і Сарненського протоієрей Микола Якимець у Свято-Пантелеймонівському храмі села Миляч, Дубровицького району звершив Чин відспівування убієнного воїна Сергія Савич.
Протоієрею Миколі Якімцю співслужили:
протоієрей Олег Матчук – настоятель Свято-Димитрівського храму села Жадень;
протоієрей Олег Парипа – настоятель свято-Троїцького храму села Переброди,
священик Віталій Безух – настоятель Свято-Петро-Павлівського храму села Удрицьк;
протоієрей Вадим Панчук – настоятель Свято-Різдва-Богородиці храму села Смородськ;
протоієрей Сергій Деркач – настоятель Свято-Миколаївського Храму м.Дубровиця.

Після звершення Чину відспівування протоієрей Микола Якимець передав від митрополита Анатолія слова співчуття: «Убієнний воїн Сергій віддав своє життя за мир та волю для кожного з нас, поклав своє життя за свободу своєї Батьківщини. Важко підібрати слова, щоб описати біль від тяжкої втрати. Благаємо Милосердного Спасителя миру дарувати Царство Небесне для його душі…».
Поховано загиблого убієнного воїна на цвинтарі села Миляч.

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ!