Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У Корецькому районі священники УПЦ звершил Чин поховання загиблого воїна ЗСУ

1 травня у селі Залізниця колишнього Корецького району поховали військовослужбовця Віталія Вознюка. Чин поховання звершив настоятель Свято-Параскевського храму села Даничів протоієрей Олександр Новак у співслужінні настоятеля Свято-Троїцької церкви села Козак, протоієрея Валерія Свиридюка, котрий був хрещеним батьком загиблого та отця Андрія із Житомирщини, якому Віталій був племінником.

«Господь говорить: «Та людина, яка віддасть життя своє за ближнього, вона найбільше достойна Мене». Він говорить про всіх тих воїнів, медиків, які жертвують своїм життям заради нас, заради нашої держави. Це важко осягнути розумом, важко прийняти, що найкращі наші сини йдуть у Вічнсть. Сьогодні наше головне завдання – молитися, щоб Господь прийняв душу покійного у Царство Боже, а також за усіх воїнів, щоб Господь їх оберігав і дарував здоров’я. І варто пам’ятати – все мине. Яке б беззаконня не було, але правда переможе. Бог завжди переможе війну, брехню і ненависть», – зазначив отець Олександр.

1 квітня Віталію виповнилось 30 років. Два роки тому юнак створив сім’ю, з дружиною придбали будинок та мріяли про щасливе подружнє життя, проте не судилося…

Поховали захисника на кладовищі у Залізниці, поруч з могилою брата. Віддаючи шану воїну, військові зробили символічні залпи зі стрілецької зброї.

Співчуття рідним і близьким! Вічна пам’ять та Царство Небесне Герою!