Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Прихильники ПЦУ зрізали поколінний хрест на в‘їзді у селище Демидівка


25 травня Свято- Іоанно- Богословська громада УПЦ встановила дубовий хрест при в‘їзді у селище Демидівка, а вже через годину, його зрізали і завезли у невідомому напрямку.

«Хрест дуже тяжкий, вісім чоловіків встановлювали, просто на плечах його занести не можливо, – коментує злочин протоієрей Василь Іванейко, настоятель Свято – Іоанно Богословської парафії УПЦ. – Я переконаний, що захід із знищення хреста спланований».

Кілька тижнів тому , щоб встановити дубовий хрест, розповідає отець Василь приїхали майстри для замірів. На той момент поблизу був «священник» ПЦУ зі своїми прихожанами.

« От він їм і сказав, що б ми не старались, бо московського хреста тут не буде, якщо ми поставимо, то вони спиляють, – говорить отець Василь. – Я не повірив, що таке можливо, адже хрест не московський, хрест Христовий.»

До слова, хрест на цьому місці стояв 15 років, його на прохання вірян поставив покійний настоятель Свято – Іоанно – Богословської парафії УПЦ протоієрей Петро Копач. Кілька місяців тому через сильний вітер та, враїовуючизіпсовану роками деревину, хрест впав. Отець спалив старий хрест і виготовив новий, який, власне, прихильники ПЦУ спиляли і знищили сьогодні.