Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням – Репортаж. Ч. 47


В Українській Православній Церкві продовжують допомагати військовим, лікарням, біженцям і всім нужденним. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує сорок сьому частину репортажу з усіх куточків України.

Київська єпархія. Волонтери БФ «ФАВОР» у співпраці із Буковинським православним релігійним фондом відправили гуманітарну допомогу до Чернігова.

Ніжинська єпархія. З благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента настоятель Свято-Покровського храму с. Козари Носівського благочиння протоієрей Георгій Пентюк у дні Світлої седмиці відвідав місцеві багатодітні та малозабезпечені родини, привітавши їх зі Святом Світлого Христового Воскресіння та передавши їм гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування.

6 травня вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій та голова єпархіального відділу у справах сім’ї священик Олександр Гладиш у рамках акції по наданню посильної допомоги родинам, в яких народилися немовлята у військовий час, відвідали Ніжинський міський пологовий будинок.

Священнослужителі привітали працівників та пацієнтів медичної установи зі Святом Пасхи та передали для новонароджених допомогу від Ніжинської єпархії – пакунки з дитячим харчуванням та предметами для догляду за немовлятами.

Молоді мами подякували священнослужителям за надану матеріальну підтримку в складний для нашого народу час.

Харківська єпархія продовжує реалізовувати активну гуманітарну діяльність та допомагати усім нужденним. Зокрема:

• Митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій передав продукти харчування до храму святого великомученика Георгія Побідоносця м. Харкова;
• Братія Покровського монастиря м. Харкова передала продукти харчування Захисникам України;
• У храмі преподобного Олексія, чоловіка Божого, м. Харкова роздали гуманітарну допомогу;
• Настоятель Свято-Троїцького храму селища Гути передав продукти харків’янам;
• Парафіяни Казанського храму розвезли продуктові набори мешканцям міста Харкова.