Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У Чернівецькій, Мукачівській та Одеській єпархіях священики УПЦ відспівали спочилих Захисників України



Відспівування воїнів, Мукачівська єпархія, Одеська єпархія, Священики УПЦ відспівують воїнів ЗСУ, Чернівецько-Буковинська єпархія

Духовенство та миряни Української Православної Церкви провели в останню дорогу воїнів, які віддали своє життя, захищаючи Україну від російської агресії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Чернівецької, Мукачівської та Одеської єпархій.

28 квітня священики Чернівецької єпархії у селі Іспас Вижницького благочиння відспівали Захисника України Петра Іванчука, який віддав своє життя у боротьбі проти російської агресії.

Відспівування воїна Петра очолив клірик Чернівецької єпархії протоієрей Георгій Малиш у співслужінні настоятеля місцевого храму протоієрея Віталія Скоробогача та духовенства єпархії.

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ висловлює співчуття родині героя та просить всіх молитись за упокій його душі.

30 квітня митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор очолив чин похорону новопреставленного воїна Олександра Федорка, який загинув у боротьбі за свободу та незалежність нашої держави.

Відспівували спочилого Героя у кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Пресвятої Богородиці міста Мукачево.

В своєму слові митрополит Феодор висловив співчуття батькам, рідним і близьким новопреставленого героя та закликав духовенство єпархії і всіх вірних Мукачівської єпархії до посиленої молитви за упокоєння душі новопреставленного воїна Олександра.