Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЕВ. У Чернівецькій, Мукачівській, Полтавській, Житомирській єпархіях священнослужителі УПЦ відспівали українських захісників

Священики Чернівецької, Мукачівської, Полтавської, Житомирської єпархій відспівали спочилих Захисників України, які захищали Україну від російської агресії.

17 травня митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій у селі Топорівці відспівали захисника Батьківщини, Миколу Анасійчука, депутата 8-го скликання Топорівської сільської ради, справжнього патріота, який у перші дні початку війни пішов на фронт захищати рідну землю.

Відспівування воїна Миколи митрополит Мелетій очолив у храмі на честь святого пророка Ілії села Топорівці Новоселицького благочиння у співслужінні настоятеля храму митрофорного протоієрея Сергія Задорожняка та духовенства єпархії.

Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ висловлює співчуття родині героя та просить всіх молитись за упокій його душі.

17 травня з благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора благочинний Іршавського благочиння протоієрей Іван Лупак очолив чин відспівування воїна Мателеги Валерія.

Валерій – родом із Кушниці, Керецьківської територіальної громади, загинув 12 травня разом із ще трьома товаришами, захищаючи рідну землю від загарбників.

“Приносимо щирі співчуття родині, побратимам та сім’ї Героя України! Закликаємо духовенство єпархії до посиленої молитви за новопреставленого Валерія”, – йдеться у повідомлені.

17 травня, з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа чин відспівування Захисника України Оленіна Андрія Юрійовича звершив благочинний Дикансько-Шишацького округу протоієрей Богдан Брянчик у співслужінні настоятеля храму преподобного Олексія чоловіка Божого с. Сагайдак священника Георгія Власенка.

7 травня в боях на Донбасі загинув житель села Русанівка, що на Сумщині, Андрій Юрійович Оленін. Йому був 21 рік. Андрій родом з Шишаччини, з Великого Перевозу.

Перебуваючи на строковій службі в Збройних силах України, Андрій підписав контракт, бо розумів, що немає нічого більш почесного, ніж захищати Батьківщину. За неї й поліг у важкому бою. Вічна Пам’ять.

Раніше, 13 травня, благочинний Андрушівського округу архімандрит Макарій (Гаврилів) разом з духовенством благочиння Житомирської єпархії звершив чин відспівування вбитого воїна Ройко Володимира Валентиновича.

Загинув військовослужбовець 132 окремого розвідувального батальйону ДШВ на території Харківської області, захищаючи Україну, народився і жив у селі Гальчин, Андрушівського району.

Благочинний разом зі священниками та жителями села висловили співчуття рідним та просять молитов за раба Божого воїна Володимира.