Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. Участь у захопленні храму УПЦ в Михальчі брали радикали з Коломиї — ЗМІ


10 квітня представникам «ПЦУ» допомагали захоплювати Свято-Успенський храм в Михальчі Сторожинецького району Чернівецької області члени праворадикальної націоналістичної організації «Тризуб ім. С. Бандери». Про це повідомляється у сюжеті «Першого Козацького».

Зазначається, що скориставшись тим, що більшість чоловіків з православної громади УПЦ захищають Батьківщину на фронті, озброєні люди захопили церкву.

Окрім того як виявилося, 7 квітня учасники ВО «Тризуб ім. С. Бандери» повинні були вирушити на фронт. На каналі «НТК» вийшов сюжет про те, як у Коломиї активістів «Тризубу» благословляють в дорогу, а волонтери передають їм необхідне екіпірування. Проте на цих кадрах з Коломиї можна побачити обличчя, які легко потім впізнати на відео з подій у Михальчі.

«Виявляється, що 10 квітня ці люди чомусь опинилися у Чернівецькій області і зі зброєю в руках вийшли проти мирних жителів села Михальча, які прийшли на недільне богослужіння у Свято-Успенський храм, щоб помолитися за мир в Україні та за 50 парафіян даного храму, які по-справжньому відправилися на фронт, де у складі ЗСУ захищають Батьківщину від ворогів.

Такі дії радикалів та прихильників «ПЦУ» є нічим іншим як сіянням ворожнечі всередині нашої країни, яка вимушена захищатися від зовнішнього ворога, та повинні розцінюватися як злочин проти основ національної безпеки України

Як повідомляють джерела Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ, активісти “Тризубу” не покинули область і адепти «ПЦУ» планують використати їх для ще одного захоплення храму», — йдеться у сюжеті.