Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У єпархіях УПЦ допомагають біженцям, нужденним, захисникам і лікарням


Духовенство, волонтери та миряни Української Православної Церкви діляться з усіма нужденними радістю Великодня та надають гуманітарну допомогу усім потребуючим.

Київська єпархія. До свята Світлого Христового Воскресіння продуктові набори від фонду «ФАВОР» отримали сім’ї внутрішніх переселенців, яких прийняли у селах Голованівськ та Троянка Кіровоградської області.

Місцеві православні волонтери на чолі із протоієреєм Петром Франчуком привітали всіх зі святом та передали продукти першої необхідності.

Благодійний фонд «ФАВОР» дякує протоієрею Петру Франчуку та усім людям доброї волі за співпрацю.

Дніпропетровька єпархія. 26 квітня 2022 року настоятель Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Дніпро єпископ Петропавлівський Андрій, вікарій Дніпропетровської єпархії, передав пасхальні паски та крашанки у храм преподобної Ксенії Римлянині міста Дніпро, де з перших днів війни проводять благодійні обіди.

На день громада храму преподобної Ксенії Римлянини приймає близько 150 осіб. Це переселенці, незаможні, люди, які проживають недалеко від храму, а також мешканці міста.

У Велику Суботу і на Великдень, клірики Дніпропетровської єпархії відвідали переселенців з міста Маріуполь, які тимчасово проживають у Дніпрі та Павлограді, а також військовослужбовців Збройних Сил України.

Священики привітали біженців зі святом Світлого Христового Воскресіння, вручили їм пасхальні подарунки – паски, яйця, продукти, а також ікони та молитвослови.

Запорізька єпархія. У день Світлого Христового Воскресіння з благословення митрополита Запорізького та Мелітопольського Луки настоятель храму Стрітення Господнього міста Запоріжжя ієрей Олексій Кульчинський освятив та передав великодні приношення для військових, які перебувають на службі, та поранених воїнів, які проходять лікування у Запорізькій обласній лікарні.

Також отець Олексій відвідав притулок для біженців, які були змушені залишити свої будинки в Маріуполі, Оріхові та Кам’янському.

Полтавська єпархія. 24-26 квітня 2022 року з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа волонтери Центру Благо на чолі з головою організації протоієреєм Андрієм Сімоном привітали нужденних людей зі Світлим Христовим Воскресінням.

Зі словами проповіді, підтримки і святковими гостинцями вдалося відвідати такі заклади: Школи №16 та №26, Будинок інвалідів, Дитяче відділення психіатричної лікарні, Онкологічне відділення дитячої лікарні, Інтернат №2.

Центр реабілітації дітей с.Михайлівка, Інтернат для дітей з порушенням слуху, Санаторій для дітей з порушенням опорно рухового апарату, декілька переселенців у відділенні нейрохірургії обласної лікарні, Державну установу ,,Полтавська установа виконання покарань(№23)”.

Загалом більше 400 осіб отримали частинку свята і Пасхальної радості, незважаючи навіть на такий нелегкий час.

Олександрійська єпархія. На Світлій седмиці силами парафіян Олександрійського кафедрального собору і небайдужих людей в черговий раз вдалося зібрали і передали продукти для тимчасово переміщених осіб.

Кіровоградська єпархія. 25 квітня 2022 року, у понеділок Світлої седмиці, громада Благовіщенського храму міста Кропивницький передала в обласний медичний заклад кошти, які були зібрані на лікування наших воїнів на благодійній Пасхальній ярмарці та пожертвувані прихожанами храму.

Загалом було предано 18 253 грн. та дві картини, що намалювати діти Недільної школи.

З початку повномасштабної війни громада Благовіщенського храму передала на лікування наших захисників майже 90 тисяч гривень.