Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У єпархіях УПЦ відспівали Захисників України


Священнослужителі Української Православної Церкви звершили чин відспівування і похорону загиблих воїнів, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби Одеської та Полісько-Сарненської єпархій.

В Одеській єпархії соборно відспівали трьох воїнів, які загинули, захищаючи Україну:
• воїна Антона Мойсея – у селі Петродолина;
• воїнів Андрія Колісниченка та Олексія Данилевського – на Західному цвинтарі Одеси.

«З жалем наголошуємо, що це були зовсім молоді хлопці, які нічим не заслужили смерті, але віддали свої життя за нашу Батьківщину та свободу нашого народу. Наш обов’язок сьогодні – втішити їхні сім’ї, зберегти пам’ять про їхній подвиг і продовжувати підтримувати тих, хто непорушною стіною стримує ворога», – йдеться у повідомленні.

Ще одного Захисника України відспівали у Сарненській єпархії.

Молодший сержант Збройних Сил України Коваль Іван Іванович загинув у бою з російськими окупантами 27 березня під Миколаєвом. Воїну було 28 років.

Чин відспівування героя звершив настоятель Свято-Троїцького храму села Любиковичі Сарненського району протоієрей Георгій Семенович.

Під час проповіді отець Георгій передав слова співчуття митрополита Поліського і Сарненського Анатолія:

«Загиблий воїн Іоанн пожертвував собою заради мирного життя, єдності і процвітання нашої Держави, заради того, щоб у нас було щасливе майбутнє. Його смерть є важкою втратою для рідних, близьких, друзів та всіх тих, хто його знав. Розділяємо Ваше горе, сумуємо разом з Вами та молимось за вічний спокій його душі…».