Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Руслан Стефанчук про ініціативи депутатів заборонити УПЦ — Парламент не має права приймати закони, що розколють суспільство


«Під час війни ми не маємо права приймати жодного закону, який розколює українське суспільство», – заявив Спікер Українського парламенту Руслан Стефанчкук в інтерв’ю РБК-Україна.

У відповідь на запитання про ініціативи деяких депутатів заборонити Українську Православну Церкву Р. Стефанчук зокрема сказав, що це питання було обговорено в межах політичних фракцій і груп, та прийнято відповідне рішення: «під час війни ми не маємо права приймати жодного закону, який розколює українське суспільство». Також, він наголосив, що в такий час українська нація має бути єдиною.

Зі слів Спікера, війна вже багато показала, хто є справжнім патріотом: «Будемо розбиратися з усіма після перемоги. Ми подивимося, хто та як себе поводив під час війни. Адже в нас є й багато псевдопатріотів, які все життя розказували, як вони люблять Україну, а з першими пострілами втекли з Києва за кордон чи в більш спокійні міста нашої країни. Про це все нам же теж відомо. А дехто замість того, щоби допомагати Україні, зайнявся “селфігероїзмом”, подекуди в безпечні хвилини фотофіксуючи себе на різних блокпостах.

Сьогодні унікальний шанс – усі зняли свої маски. У житті людини є так звані прикордонні ситуації. Так-от, війна є тієї прикордонною ситуацією, яка сьогодні усім показує – хто є хто, яка зриває вуалі з усіх: з патріотів, з проросійських політиків. І суспільство може реально бачити, хто за Україну, а хто має якісь інші наміри».