Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голова Учбового Комітету при Священному Синоді УПЦ взяв участь у роботі Громадської ради при Міністерстві освіти і науки


2 лютого в Міністерстві освіти і науки України відбулося засідання Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в засіданні взяв участь Голова Учбового Комітету при Священному Синоді УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент.

Зокрема під час засідання були обговорені питання подальшої роботи Громадської ради та затверджений план діяльності на 2022 рік.

Митрополит Климент взяв участь в обговоренні пропозицій щодо впровадження предметів морально-духовного спрямування у закладах освіти.

Громадську раду з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві було утворено в жовтні 2008 року відповідно до наказу МОН від 20.10.2008 р. № 941 та за ініціативою церков і релігійних організацій України з метою сприяння всебічному забезпеченню свободи совісті та подальшої гармонізації державно-конфесійних відносин у галузі освіти, підтримання постійного діалогу із церквами та релігійними організаціями, більш ефективного використання їхнього потенціалу у виховному процесі.