Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій: «Полісся проводить в останній шлях загиблого воїна»


Жителі Полісся провели в останній шлях військовослужбовця 80-ої окремої десантно-штурмової бригади, молодшого сержанта Руслана Віталійовича Янковського. Покійний народився у 1987 році в місті Дубровиця Полісся.

З 2007 по 2008 роки проходив строкову службу у складі 80-ї окремої десантно -штурмової бригади м. Львів. З 2013 року Руслан Янковський служив за контрактом на посаді командира відділення взводу протитанкових керованих ракет.

Боєць загинув ще у серпні 2014-го під час оборони Луганського аеропорту, та всі роки вважався зниклим без вісті. У покійного залишилися мати та сестра.

З благословіння керуючого єпархією Анатолія, митрополита Поліського і Сарненського було звершено чин відспівування загиблого воїна. Чин похорону звершив протоієрей Миколай Іваничко – благочинний Дубровицького благочиння у Свято-Іуліаніївському храмі міста Дубровиця.

Отцю благочинному співслужили: протоієрей Сергій Деркач – настоятель Свято-Миколаївського Храму м.Дубровиця; протоієрей Микола Євкодимов – настоятеь Свято-Різдва-Богородиці храму села Городище; протоієрей Андрій Удод – настоятель храму на честь Всіх Святих села Колки; протоієрей Ростислав Андрієвський – настояттель Свято-Іуліаніївського храму м.Дубровиця; протоієрей Олександр Горбачевський – клірик жіночого монастиря на честь Волинської Ікони Божої Матері села Серники, Зарічненського району.

В надгробному слові протоієрей Микола Іваничко – благочинний Дубровицького благочиння, процитував слова Митрополита Анатолія, зокрема, сказавши: «На жаль, це не перший наш поліщук, який поклав своє життя, захищаючи територіальну цілісность нашої Батьківщини. Церква разом із рідними оплакує смерть воїна та молиться за безсмертя його душі…»

Поховано новопреставленого воїна Руслана Янковського на кладовищі міста Дубровиця, Полісся.

Керуючий єпархією митрополит Поліський і Сарненський Анатолій та духовенство єпархії висловлюють співчуття матері, сестрі та близьким загиблого воїна.