Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

НІЖИН. Єпархія привітала мешканку міста з 103-річчям


12 грудня з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента голова єпархіального відділу у справах сім’ї ієрей Олександр Гладиш відвідав мешканку Ніжина Катерину Павлівну Гриценко, яка нещодавно відсвяткувала 103-тю річницю від дня народження. Священник передав іменинниці благословення Владики Климента та ікону святителя Миколая Чудотворця.

Катерина Павлівна Гриценко народилася на Борзнянщині, в селі Берестовець, закінчила школу, вступила до Ніжинського педагогічного інституту, здобула фах вчителя зарубіжної мови та літератури. У далекому 1939 році за направленням поїхала вчителювати в с. Тарасівку на Вінниччині. До війни працювала там, а після визволення Ніжина від німецько-фашистських загарбників, повернулася до міста.

Усе життя Катерина Павлівна провела з молоддю. Викладала зарубіжну мову й літературу в культосвітньому училищі (нині коледж культури і мистецтв ім. Марії Заньковецької), Ніжинському педагогічному інституті. Завжди була справедлива із студентами, толерантна. Її любили і поважали.