Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МОГИЛЬОВ-ПОДІЛЬСКИЙ. Під час молебну в селі Снітків стало відомо, що Суд заборонив вінницьким чиновникам перереєструвати парафії УПЦ


15 грудня у селі Снітків Вінницької області релігійна громада на честь Різдва Пресвятої Богородиці та віруючі, які прибули підтримати парафіян, звершили молебень про дарування миру. За попередньою інформацією, саме цього дня прихильники «ПЦУ» готували захоплення церкви. Парафія звернулася з проханням допомогти захистити храм до усіх небайдужих.

Біля храму також чергували співробітники поліції. Представників «ПЦУ» на місці не було, а поліція стверджувала, що не пропустить їх до церкви.

Після молебню благочинний Мурованокуриловецького благочиння Могилів-Подільської єпархії протоієрей Василь Балан повідомив віруючих УПЦ, що сьогодні, 15 грудня, Суд офіційно заборонив чиновникам Вінницької ОДА незаконно перереєструвати парафії Української Православної Церкви у «ПЦУ».

«Сьогодні, браття, ми стали на молитву, і нам принесли рішення суду, яке припиняє незаконну перереєстрацію Салецького», – сказав отець Василій і подякував тим, хто став на захист закону.

Відповідні документи опублікував сайт СПЖ, у яких йдеться про те, що вінницькі чиновники – Мельников та Салецький незаконно змінили статус релігійної організації.

«На виконання цього наказу, незважаючи на заборону суду у цій справі на внесення будь-яких змін та вчинення дій, що змінять статус релігійної організації “Релігійна громада (прихід) св. Різдва Богородиці с. Снітків Мурованокуриловецького р-ну Вінницької єпархії УПЦ”, у т.ч. з метою зміни статусу юридичної особи (ідентифікаційний код 44602102, 23417, Вінницька обл. Могилів-Подільський р-н, село Снітків, вул. Козацька, будинок 55), 01.12.2021 вказаним реєстратором внесено реєстраційний запис 00002 надалі головний спеціаліст відділу у справах релігій Мельников В.Ю., за наказом Салецького І.А. від 09.11.2021 № 74, провів ряд реєстраційних дій від 07.12.2021 № 1009771070001000020 та від 08.12.2021 № 10097777700022000020, які фактично змінили статус вищевказаної юридичної особи», – йдеться у рішенні суду.

Суд постановив зупинити дію указу Управління у справах релігій та національностей Вінницької обласної державної адміністрації від 9 червня 2021 року № 33 про перереєстрацію громади села Вербовець з УПЦ до ПЦУ, та внесені на підставі цього указу відомості та записи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, а також дію указу № 74 від 9 листопада 2021 року щодо реєстрації статуту громади ПЦУ у селі Снітків. Суд заборонив державним органам та органам місцевого самоврядування чинити перешкоди громадам Української Православної Церкви у населених пунктах Вербовець, Снітків та Бахтин.

Нагадаємо, 3 грудня 2021 року віряни окремих сіл Мурованокуриловецького благочиння Вінницької області, а також священики м. Вінниці зібралися біля будівлі Вінницької ОДА на молебен на захист своїх конституційних прав, які своїми незаконними діями намагається порушити начальник управління у справах національностей і релігій ОДА Ігор Салецький. Вранці 2 грудня стало відомо, що І. Салецький знову розпочав процедуру перереєстрації громади УПЦ села Снітків Могилів-Подільського району. Крім того, І. Салецький проігнорував рішення Адміністративного суду Києва про заборону здійснювати будь-які реєстраційні дії в селі Снітків (а також Вербовець, Котюжани і Бахтин).

Використано матеріали: “Перший Козацький”, ГС “Миряни”, СПЖ