Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. Представники єпархії взяли участь у зустрічі тюремних капеланів міста


У приміщенні Римсько-католицької парафії св. Йоана Павла II у місті Львові, відбулась зустріч тюремних капеланів у рамках спільного засідання Душпастирської ради з питань релігійної опіки у пенітенціарній системі та Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка у місцях позбавлення волі» під спільним головуванням в’язничного капелана Римсько-Католицької Церкви в Україні о. Григорія Драуса та голови Синодального відділу у справах пастирської опіки пенітенціарної системи УПЦ протоієрея Віктора Яценка.

В зустрічі взяли участь представники християнських Церков і конфесій, ісламських організацій, іудейських служителів, які проводять душпастирську роботу в установах ДКВС у Львівській, Тернопільській, Волинській, Рівненській, Івано-Франківській та Закарпатській областях.

Львівську єпархію УПЦ представляли священники, які відвідують виправні установи області: протоієрей Володимир Шарабура, протоієрей Діонісій Буренко, протоієрей Володимир Каплун та протоієрей Михаїл Коник.

Оксана Костенко підготувала відео-презентацію на тему «Історія тюремного храму на честь Почаївської ікони Божої Матері в Личаківській виправній колонії №30».

Тюремні капелани, які взяли участь у зустрічі, мають багаторічний досвід душпастирської роботи у в’язницях, деякі з них – понад 20 років, а також мають сертифікати тюремних капеланів державного зразка видані Білоцерківським училищем професійної підготовки персоналу кримінально-виконавчої служби. Учасники констатували незадовільний стан співпраці з адміністраціями установ виконання покарань, які входять до Західного міжрегіонального управління.