Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. Відбулась презентація документального видання про святителя Луку, архієпископа Сімферпольського і Кримського: «Я полюбил страдание»


24 грудня у Лікувально-діагностичному центрі імені святителя Луки Кримського («Ацинус») відбулася Презентація документального видання про святителя Луку Войно-Ясенецького, архієпископа Сімферопольського і Кримського: «Я полюбил страдание». Це переклад грецького видання книги митрополита Араголійського Нектаріоса (Антонопулоса), який здійснила Марина Дмитрусенко. Книга вийшла з благословення Високопреосвященнішого митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, з ініціативи та за сприяння генерального директора Лікувально-діагностичного центру «Ацинус», кандидата медичних наук, Заслуженого лікаря України, торакального хірурга Григорія Миколайовича Урсола.
У презентації книги взяли участь високопоставлені гості, зокрема, Правлячий архієрей Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, Правлячий архієрей Черкаської єпархії Української Православної Церкви митрополит Черкаський і Канівський Феодосій, голова Кіровоградської обласної ради Шульга Сергії Павлович, заступник Міського голови м. Кропивницький Мосін Олександр Володимирович та інші.
Під час презентації видання владики звернулися до присутніх з вітальними словами.
Потім Григорій Миколайович Урсол розповів про життєвий подвиг святителя Луки Кримського, про своє знайомство зі святим єпископом-хірургом, ідею перевидання грецької книги про святителя «Я полюбил страдание», а також представив аудиторії всіх причетних до цієї благої справи, щиро дякуючи учасникам.
В кінці заходу духовенство проспівало Величання святителю Луці архієпископу Сімферопольському і Кримському.