Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Народні депутати офіційно вимагають скасувати держпідтримку ЛГБТ-фільмів в Україні

Група депутатів Верховної Ради України подала проект постанови про скасування державного фінансування ЛГБТ-фільму «Мій юний принц», текст проекту розміщено на офіційному сайті парламенту. Сорок один депутат виступає за скасування фінансування ЛГБТ-фільму та формування критеріїв ефективного використання держкошті.

Проект постанови про звернення до Кабінету Міністрів та інших органів державної влади щодо скасування державної підтримки виробництва окремих фільмів для захисту суспільної моралі передбачає не лише відкликання держфінансування у розмірі 20 мільйонів гривень, але й перевірку дій Держкіно. Зокрема, щодо дотримання положень законів «Про захист суспільної моралі», «Про державну підтримку кінематографії», порядку прийняття рішення Радою з державної підтримки кінематографії та порядку проведення творчого конкурсу (пітчингу), затвердженого указом Міністерства культури 27.12.2018 №114.

Депутати також пропонують розробити критерії ефективного використання держкоштів на кіно, щоб запобігти подібним випадкам надалі.

«У суспільстві, в якому близько 67% громадян є християнами, сюжет стрічки, де видно відкритий гомосексуальний контекст фільму з використанням біблійної тематики, викликав обурення. Ми не проти творчості, але чи входять такі твори до пріоритетів держави за нинішньої ситуації в країні?» – зазначив у своєму Telegram-каналі один з ініціаторів постанови народний депутат Олександр Качура.

Раніше 120 народних депутатів закликали скасувати держфінансування ЛГБТ-фільму, ВРЦіРО надсилала звернення президенту, прем’єр-міністру та Держкіно з приводу фільму «Мій юний принц», громадська спілка «Миряни» подала петицію до Кабміну щодо притягнення до відповідальності чиновників Держкіно.