Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. З 6 грудня набудуть чинності нові обмеження у «жовтій» зоні для невакцинованих


З 6 грудня в Україні набудуть чинності нові правила карантину, які передбачають посилення обмежень для невакцинованих у «жовтій» зоні. Відповідні зміни внесли до постанови Кабміну №1236. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу 30 листопада 2021 року.

«Посилення правил торкнеться насамперед невакцинованих громадян. Уряд змушений піти на карантин для невакцинованих, оскільки коронавірус не відступає. Найбільші зміни стосуються жовтого рівня епідеміологічної небезпеки», – сказав Міністр охорони здоров’я.

Отже, з 6 грудня люди, які не отримали принаймні одного щеплення проти COVID-19, не мають негативного тесту або сертифікату про одужання, у «жовтому» рівні епідемічної небезпеки не зможуть:

брати участь у масових заходах. Це стосується культурних, спортивних, розважальних, соціальних та інших заходів, зокрема релігійних;
відвідувати кінотеатри та інші заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри, басейни;
відвідувати заклади громадського харчування.

Роботу продовольчих магазинів, аптек, ветеринарних магазинів, банків та автозаправних станцій не обмежуватимуть, але за дотримання всіх необхідних протиепідемічних заходів (масковий режим, соціальна дистанція).