Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СУМИ. Митрополит Євлогій очолив урочистості 145-річчя освячення Успенського храму Краснопілля


21 листопада, в Неділю 22-гу після П’ятидесятниці та святкування Собору святого Архістратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних, Вископреосвященніший митрополит Сумський і Охтирський Євлогій очолив Божественну літургію в Успенському храмі смт Краснопілля. Урочистості було присвячено престольному святу (один з приділів храму присвячено Архангелу Михаїлу) та 145-річчю з дня освячення храму.

Правлячого архієрея зустрічали вихованці дитячої недільної школи. Митрополитові співслужили благочинний Сумського міського округу протоієрей Миколай Смакоуз, благочинний Краснопільського округу та настоятель храму протоієрей Іоанн Дубляк, намісник архієрейського монастирського подвір’я с. Миропілля архімандрит Смарагд (Петренко) та священнослужителі єпархії.

Після запричасного вірша проповідь виголосив архімандрит Смарагд (Петренко). Після завершення Божественної літургії Владика митрополит нагородив настоятеля протоієрея Іоанна Дубляка Благословенною архієрейською грамотою з нагоди 65-річчя з дня народження. Архієрейських грамот також були удостоєні благодійники та меценати Успенського храму.

Напередодні увечері митрополит Євлогій очолив всенічне бдіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Суми у співслужінні кліриків собору.