Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Співчуття Блаженнішого Митрополита Онуфрія у зв’язку з кончиною схиархієпископа Краснолиманського Аліпія

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,
ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННОМУ МИТРОФАНУ,
МИТРОПОЛИТУ ГОРЛІВСЬКОМУ І СЛОВ’ЯНСЬКОМУ

Ваше Високопреосвященство!

З глибоким сумом сприйняв звістку про кончину вікарія Горлівської єпархії Преосвященного архієпископа Краснолиманського Аліпія.

Все життя владики Аліпія було присвячене служінню Церкві Христовій. Це служіння почалося ще в ранньому віці, коли він, на покликання згори, прийшов на навчання до Духовної семінарії та академії. З тих уже далеких років у благу душу майбутнього святителя лягло насіння віри та благочестя, яке згодом дало рясні сходи: він посилено займався богослов’ям і ніс послух у Троїце-Сергієвій Лаврі.

Труди на славу Божу і на благо Святої Церкви, в яких минули роки архієрейського служіння спочилого владики, здобули йому високий авторитет та особливе визнання як серед духовенства, так і серед простих віруючих людей. Він з любов’ю і старанністю звершував богослужіння, завжди був чуйний, скромний і благочестивий. Відмінною рисою владики Аліпія була його непохитна відданість чернечому шляху та пастирському покликанню, а також глибока, щира віра, якою подвижники минулого чинили правду, одержували обітниці (Євр. 11:33). При цьому, за властивою йому смиренністю, він не прагнув виявляти ті духовні дари, якими рясно наділив його Господь.

Померлий владика був відомим духівником та опікувався не одним поколінням єпископів, священиків, ченців і мирян, взявши на себе нелегкий хрест пастирської душоопіки. До нього зверталися за духовною допомогою і порадою люди різних соціальних станів і поглядів, і він для всіх знаходив слова втіхи і підтримки.

Нині, коли Господь покликав в обителі небесні Свого ревного трудівника, з теплотою згадую наші зустрічі та бесіди з наболілих питань минулого та сьогодення. Архієпископ Аліпій був особливим церковним ієрархом – нас пов’язувало багато років щирої духовної дружби.

Нехай упокоїть Всемилостивий Спаситель наш і Господь Іісус Христос душу новопреставленого архієпископа Аліпія, де праведні упокоюються.

Вічна йому пам’ять!

ОНУФРІЙ

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

2 листопада 2021 року