Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СУМИ. Відбулися престольне свято і Річний акт духовної семінарії


25 жовтня, в день пам’яті преподобного Симеона Нового Богослова, відбулися урочистості з нагоди престольного свята семінарського храму і Актового дня Сумської духовної семінарії імені Блаженнішого митрополита Володимира (Сабодана).
Напередодні було відслужено заупокійну літію за спочилими наставниками, вчителями та тими, хто вчився в Сумській духовній семінарії.

Вихованці богословської школи взяли участь в Таїнстві святого Покаяння, прочитали канони: покаянний, Пресвятій Богородиці і Ангелу-хранителеві. Всенічне бдіння з благословення митрополита Сумського і Охтирського Євлогія очолив проректор з навчально-виховної роботи архімандрит Антоній (Бондаренко). Також було звершено мале повечір’я з читанням канону до Святого Причастя.

В самий день свята прочитані ранкові молитви і молитви до Святого Причастя. Після зустрічі Правлячого архієрея ректора митрополита Сумського і Охтирського Євлогія відбувся Чин хіротесії в читців над студентами IV курсу денного відділення.

За святковою Божественною літургією, звершеною митрополитом Євлогієм у співслужінні викладачів у священному сані, піднесені молитви за мир в Україні і єдність Святого Православ’я, про позбавлення від пандемії коронавірусу та за лікарів.

Усі семінаристи стали причасниками Святих Христових Таїн.

Після запричасного стиху проповідував вихованець IV курсу чтець Олександр Козолуп.

Після закінчення богослужіння в актовому залі семінарії відбувся урочистий акт, в якому взяли участь викладачі, студенти, а також гості богословської школи. Відкрив поважне зібрання ректор СДС митрополит Сумський і Охтирський Євлогій. Зі звітною доповіддю про навчально-виховну роботу виступив проректор з навчально-виховної роботи архімандрит Антоній (Бондаренко).

Актову промову на тему «Праведний Іоанн Кронштадтський і євхаристичне відродження ХХ століття» виголосив викладач протоієрей Георгій Ходун.

Зі словом архіпастирської настанови до викладачів і учнів звернувся Правлячий архієрей Сумської єпархії та ректор семінарії митрополит Євлогій.

Торжество завершилося славленням Богородиці – молитвою «Достойно есть» і святковою трапезою.