Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Митрополит Луганський і Алчевський Пантелеімон взяв участь у виїзному засіданні ВРЦіРО


30 вересня, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Голова Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї митрополит Луганський і Алчевський Пантелеімон взяв участь у виїзному засіданні Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) у Рівному. Про це повідомляє сайт ВЗЦЗ.

Митрополита Пантелеімона супроводжував заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

Виїзне засідання відбулося на запрошення Рівненської ОДА та було присвячене питанням формування державної сімейної політики. Рівненська область є найбільшою за кількістю багатодітних сімей в Україні. Голова Рівненської ОДА В.С. Коваль розповів, що лише за 2020-й рік статус мами-героїні в області отримали 365 жінок, які народили і виховали 5 і більше дітей. Загалом по області такий статус сьогодні мають 20 тисяч жінок.

Участь у засіданні взяли Міністр соціальної політики України Марина Лазебна, голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль, голова Державної служби з етнополітики та свободи совісті Олена Богдан, Заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко, голова Острозької ОТГ Юрій Ягодка та ректор національного університету «Острозька Академія» професор Ігор Пасічник, парламентарі, зокрема: голова політичної партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко, народний депутат Віктор М’ялик (партія «За майбутнє»), Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Роксолана Підласа, народні депутати Олександр Аліксійчук та Олександр Салійчук.

Передавши слова вітання від Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Пантелеімон підкреслив актуальність обговорюваної проблематики. Зокрема, владика вказав на лякаючий відсоток розлучень в Україні, запропонував відновити роботу Міністерства сім’ї і озвучив свою позицію щодо подолання демографічної кризи в країні.

Поміж виступаючих також були М.В. Лазебна, М.М. Попатенко, та інш. Зокрема, О.С. Корнієнко заявив, що Верховна Рада України не прийматиме жодних законів щодо сімейної політики без консультацій з релігійною спільнотою України.

Результатом роботи виїзного засідання стала прийнята РЕЗОЛЮЦІЯ Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій щодо необхідності розробки державної сімейної політики.

Після засідання в Острозі делегація ВРЦіРО відбула до Рівного, де взяла участь в екологічній акції з висадки дерев та провела зустріч з представниками багатодітних сімей Рівненщини.