Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем освятив храм на честь святого апостола Фоми

В день пам’яті апостола Фоми, Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем з архіпастирським візитом відвідав храм-іменинник який знаходиться в селі Червоне Криворізького району.

Перед початком богослужіння, свого архіпастиря святковим пісноспівом зустрічали прихожани даної парафії.

У співслужінні благочинного Криворізького міського Центрального благочиння протоієрея Анатолія Риженко, благочинного Криворізького районного благочиння протоієрея Бориса Бабешко, настоятеля храму протоієрея Максима Крилача та запрошеного духовенства, владика Єфрем звершив чин освячення храму та очолив Божественну літургію.

На Малому Вході з благословіння Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України, Митрополит Єфрем нагородив настоятеля храму апостола Фоми села Червоне Криворізького району протоієрея Максима Крилача хрестом з прикрасами.

На сугубій єктенії були виголошені особливі прохання про позбавлення людей від смертоносної інфекції.

По завершенні Божественної літургії владика, у співслужінні духовенства, звершив молебень, наприкінці котрого архіпастир підніс молитву до святого апостола Фоми.

На сам кінець митрополит Єфрем звернувся до всіх присутніх з архіпастирським повчанням та подякував за радість спільної молитви. Також правлячий архієрей виразив слова вдячності настоятелю парафії протоієрею Максиму за старанні пастирські труди та побажав Божої допомоги в служінні на благо ввіреної йому Богом пастви.

На завершення, за допомогу в будівництві храму, владика вручив церковні відзнаки і грамоти помічникам отця настоятеля та надав усім присутнім богомольцям своє святительське благословіння.