Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Капелани УПЦ звершили духовно-гуманітарну місію в район проведення ООС


Напередодні свята Покрову Пресвятої Богородиці та Дня захисників і захисниць України, що відзначається 14 жовтня, священнослужителі Української Православної Церкви під керівництвом голови сектору пастирської опіки воїнів-інтернаціоналістів і учасників бойових дій Синодального військового відділу УПЦ протоієрея В’ячеслава Яковенко звершили духовно-гуманітарну місію в район проведення ООС. Про це повідомляє сайт kapelan.org.ua.

Участь в духовній місії взяли військові священики Олександрійської, Сєвєродонецької і Бориспільської єпархій: протоієрей Олександр Шнякін, ієромонах Арсеній (Складанюк), протоієрей Максим Молотков та артисти Тетяна Коломицька й Олена Нагорна.

З молитвою за здоров’я воїнів та за упокій загиблих захисників України місія прослідувала від Щастя до Маріуполя.

Віруючі мали можливість помолитися біля святинь храму Усіх святих воїнів: ікони Покрову Пресвятої Богородиці із часткою Мафорію та ковчегу із мощами 15 святих воїнів. Також для віруючих військовослужбовців були організовані концерти духовних піснеспівів. Гуманітарний груз було доставлено не тільки військовим, але й вихованцям двох інтернатів для дітей сиріт.