Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анантолій звершив відспівування секретаря єпархії архімандрита Феофана (Федюкевича)


27 вересня, в свято Воздвиження Чесного Животворящого Хреста Господнього, Анатолій, митрополит Поліський і Сарненський звершив Божественну Літургію у Свято-Покровському кафедральному соборі міста. Богослужіння було молитовним не тільки в силу святкування, а і по причині відспівування новопреставленого архімандрита Феофана (Федюкевич) – секретаря Сарненського єпархіального управління.

Тисячі вірян з різних сіл і міст, як і духовенство різних єпархій прийняли участь у Божественній Літургії та відспівуванні достойного батюшки.

Свою повагу до новоспочилого засвідчили: ігуменя Михаїла (Заєць) – настоятелька Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря; ігуменя Іуліанія (Боровець) – настоятелька жіночого монастиря на честь Волинської Ікони Божої Матері села Серники, Зарічненського району, Полісся; ігуменя Євфалія (Охмак) – настоятелька Свято-Василівського жіночого монастиря міста Овруч, Житомирської області та сестри, яких навчав покійний батюшка, будучи в свій час викладачем Городоцького регентського духовного училища.

Керівники різних установ, віряни, співбрати-священики, монашествующі, котрих було більше трьох тисяч, проводжали тіло новопреставленого батюшки з території Свято-Покровського кафедрального собору міста Сарни до чоловічого монастиря на честь Ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» урочища «Федорина» села Масевичі, Рокитнівського району, Полісся, для поховання.

У монастирському храмі на честь Всіх Преподобних Києво-Печерських митрополит Анатолій звершив заупокійну панихіду, після чого тіло новопреставленого було поховано на території монастирського кладовища.