Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Варсонофій звершив освячення нового храму та нічне богослужіння у с.Шевченка


У ніч з 3 на 4 вересня, по завершені хресного ходу, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій звершив всенічну, освячення храму та Божественну літургію у селі Шевченка Літинського благочиння.

Завдяки зусиллям настоятеля прот. Володимира Кіщука та людей доброї волі, у короткий термін був зведений новий літній храм на території храму на честь Зиновинської ікони Божої Матері. Освятили дерев’яний храм на честь святих Жінок-мироносиць.

Воалиці співслужили секретар єпархії архімандрит Аркадій (Сенчуківський), благочинні Барського округу архім. Серафим (Поворозник), Хмільницького – протоієререй Михаїл Шикирун, Калинівського – протоієрей Володимир Розман, Літинського – прот. Олег Макар, Козятинського – протоієрей Миколай Волохатий, настоятель храму протоієрей Володимир Кіщук та духовенство єпархії. За літургією також молилась ігуменя Антонія (Стеценко) з сестрами. Всього в богослужінні взяли участь більше 50-ти священників.

За літургією були піднесені особливі молитви про мир в Україні та відступлення епідемії коронавірусу.

Після архіпастирської проповіді митрополит Варсонофій подякував великій кількості вірян, які взяли участь у хресній ході, за стійкість у вірі та подвиг в славу Божої Матері. Архієрей вдячний настоятелю протоієрею Володимиру за красивий новозбудований літній храм, владика відзначив пастирську діяльність отця Володимира і активне молитовне життя парафії.