Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Прихильники «ПЦУ» зрізали замки на огорожі опечатаного храму в Заболотті


10 серпня, близько 18:00, прихильники «ПЦУ» зрізали замки й проникли на територію храму Сарненської єпархії УПЦ на честь апостола і євангеліста Іоанна Богослова в селі Заболоття Рівненської області, який опечатаний після штурму розкольниками три місяці тому. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на «Перший козацький».

З 10 травня, після того, як члени «ПЦУ» спробували захопити храм УПЦ, церква була закрита та опечатана. Біля храму чергує поліцейський, який повинен стежити за порядком. Правопорушники дочекалися, коли він відлучився на кілька хвилин, зрізали замки на огорожі й проникли на територію храму.

Свої дії вони пояснили бажанням «покосити траву» на церковному подвір’ї. Вломитися на територію храму їм «дозволив» депутат Варашської ОТГ від партії Порошенко «Європейська солідарність» Олександр Дерев’янчук. Цей політик раніше брав участь в штурмі храму та інших провокаціях проти УПЦ.

Прихильники «ПЦУ» відмовлялися покинути церковний двір, поки не прибули парафіяни УПЦ і додатковий наряд поліції. За фактом правопорушення віруючі написали заяву.