Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. 800 дітей отримали «рюкзачки милосердя» та помолилися перед навчанням у Києво-Печерській Лаврі


Благодійна акція «Рюкзачок милосердя», Місія «Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань»

30 серпня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулась щорічна благодійна акція «Рюкзачок Милосердя», організована Місією «Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань». Молебень перед навчальним роком для дітей та їх батьків звершив ректор Київських духовних шкіл єпископ Білогородський Сильвестр.

Після завершення святкового молебню ректор Київських духовних шкіл звернувся до присутніх батьків та дітей.

«Ми розуміємо, що зібрати дитину до школи в наші часи – нелегке завдання, а в якихось випадках майже неможливе. Тому Українська Православна Церква допомагає всім тим, хто потребує і бажає цієї допомоги, — сказав єпископ Сильвестр. — Дай Боже, щоб сьогоднішній день, в який ми готуємо наших дітей до школи, був днем благословіння і днем радості. Оскільки найголовніше, що в наші часи кожна людина повинна отримати й відчути, що вона не одна, що завжди є ті, хто допоможуть. Хай благословіння Господнє перебуває на батьках, на дітях, на вчителях».

Після чого єпископ Білогородський Сильвестр окропив святою водою присутніх та вручив дітям рюкзаки з необхідним шкільним обладнанням.

Мета акції, яку щороку проводить Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань, — надати допомогу малозабезпеченим, багатодітним, нужденним родинам, та разом зібрати дітей до школи. Минулого року допомогу в рамках акції отримали майже 70 сімей для близько 100 дітей.

Голова Місії «Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань» протоієрей Сергій Екшиян звернув увагу, що в основному за допомогою звертаються багатодітні сім’ї, яким у Соціальному відділу надають постійну підтримку, у тому числі продуктовими наборами.

«Ми бачимо, що життя ускладнюється і предмети, продукти першої необхідності дорожчають, а зарплати у людей залишаються незмінними. Середня ціна одного рюкзачка це 1000-1200 грн. Сума чимала, особливо коли кілька дітей, — розповів Голова Соціального відділу. — Тому у цьому році у нас в рази більше звернень — майже 400 прохань для 900 дітей. 800 рюкзачків ми сьогодні роздамо, та постараємося усім тим, хто звернувся, допомогти найближчим часом».

Протоієрей Сергій Екшиян подякував небайдужим людям, які допомогли у проведені цієї акції: «Допомагали нам багато людей приватними пожертвуваннями. Ми всім їм вдячні. Особлива подяка фонду “Покров” і Вадиму Новинському, які кожного разу нас підтримують в наших акціях».

«Наша Церква — це всі ми — це велика сім’я. Є в родині люди, які більше потребують, а є які можуть допомогти. Звичайно ж акція проводиться і для того, щоб кожна людина могла взяти в ній участь. Це може бути невеличкий внесок, але це участь у великій справі, а також вдячність від всіх тих людей, дітей, які отримали цю допомогу», — підсумував отець Сергій.