Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ДНІПРО. Митрополит Іриней та духовенство єпархії прийняли участь в святкуванні Дня Державного Прапора


23 серпня Україна відзначає День Державного Прапора. У Дніпрі урочистості пройшли біля 72-метрового флагштока. Там зібралися тисячі людей.

«Синьо-жовтий стяг – це наставник, який надихає та мотивує. Янгол-охронець, що майорить в небі. Він викликає цілу палітру емоцій – гордість, вдячність, віру в життя, сльози, радість», – зазначив Президент України Володимир Зеленський.

До 30-річчя незалежності України у великих містах встановили флагштоки. Під звуки Гімну на них урочисто підняли Державні Прапори.

«Державний прапор – наш символ та оберіг. Під синьо-жовтим стягом військові боронять незалежність країни та йдуть до перемоги. Вітаю усіх зі святом. Бажаю добробуту, миру, процвітання», – сказав перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов.

Одночасно вся країна замайоріла синьо-жовтими стягами. У містах, селах та селищах в небо підняли тисячі прапорів.

«Усією громадою дружньо святкуємо День Прапора. Хочу побажати, щоб у кожного в серці жила любов до своєї домівки, рідного села, України. Щоб ми з гордістю казали «Я українка» або «Я українець», «Я пишаюся своєю землею», – зазначила мешканка Миколаївської громади Інна Чернокнижна.

Пройшли урочистості і у Дніпрі – біля одного з найбільших прапорів країни. Сотні людей з усієї Дніпропетровщини приїхали до обласного центру віддати шану національному символу.

«Важливо відзначати такі свята. Це патріотизм, це наша Батьківщина. Маємо любити та оберігати її», – поділилися мешканка селища Обухівка Дніпровського району Тамара Негоднікова.

До загальнонаціональної акції на честь підняття Державного Прапора України приєдналися представники обласної та міської влади, духовенство, правоохоронці, військові, громадськість.

Серед почесних гостей в святкуванні прийняв участь керуючий Дніпропетровською єпархією УПЦ митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней та духовенство єпархії.

28 січня 1992 року синьо-жовтий стяг визнали Державним Прапором України. Це закріпила 20 стаття Конституції.

День Державного Прапора в Україні відзначають вже 17 років поспіль.

за матеріалами сайту https://adm.dp.gov.ua