Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Престольне свято вшанували у древньому Успенському соборі


Престольне свято вшанували у древньому Успенському соборі, що є кафедрою святителів Володимир-Волинських.

Божественну Літургію очолив  Володимир, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський у співслужінні архієпископа Гурія та архієпископа Городницького Олександра. У богослужінні брали участь настоятелі кафедральних соборів єпархії, благочинні округ, члени єпархіальної ради та духовенство міста.

По запричастному стиху, старший благочинний Ковельського району протоієрей Володимир Ровінський виголосив проповідь на тему, як Успіння Богородиці переплітається з нашою підготовкою до вічності.

По завершенні Літургії, під час котрої до Святого Причастя приступили багато парафіян, усі присутні в храмі вийшли на святковий Хресний хід. Читання Євангелія, молитовні прохання до Пресвятої Богородиці, окроплення Святою Водою, вітання архіпастирів та представників влади на адресу митрополита Володимира з паствою та подяка з уст волинського архіпастиря – мали завершити урочистості. Але владика Володимир у день Престольного свята не міг не згадати про простих парафіян собору-іменинника. В присутності високих гостей Митрополит зачитав чималий список активних членів громади храму, нагороджених архієрейськими відзнаками та щиро подякував усім за щоденні труди по догляду за святинею.

А свято завершилося братньою трапезою, до котрої запросили усіх присутніх на святі.