Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БОРИСПІЛЬ. Священний Синод затвердив єпископа Згурівського Амвросія намісником Спасо-Преображенського чоловічого монастиря в Княжичах


17 серпня 2021 року, у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія відбулось чергове засідання Священного Синоду.

Священний Синод затвердив єпископа Згурівського Амвросія, вікарія Бориспільської єпархії намісником Спасо-Преображенського чоловічого монастиря Бориспільської єпархії в селі Княжичі Броварського району.

ДОВІДКА про Спасо-Преображенський чоловічий монастир в селі Княжичі.

У 1980-х рр. в Княжичах трудами архімандрита Софронія (Шинкаренка) на базі Спасо-Преображенської парафії почалося облаштування чоловічого монастиря. У 1992 році з благословення Митрополита Київського і всієї України Володимира було закладено фундамент Спасо-Преображенського собору, який у 2014 році освятив Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Трудами отця Софронія було споруджено чернечий корпус і малий храм, в якому молилиться братія, побудовано скит. Крім того отцю Софронію вдалося отримати землю для сільськогосподарських потреб монастиря.

Як результат свого духовного подвигу отцю Софронія вдалося відродити чернечі традиції Києво-Печерського монастиря на древній Княжицькій землі.

20 червня 2021 року на 77 році життя архімандрит Софроній (Шинкаренко) відійшов до Господа.