Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ГОРЛІВКА. Для дітей-сиріт в єпархії організували паломницькі екскурсії

Вихованці притулку Добропілля Донецької області відвідали з екскурсією святині міста та Стефанівський жіночий монастир, розташований в селі Степанівка Краматорського району на Донеччині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Горлівської єпархії.

Священик Володимир Велентій розповів про устрій Троїцького храму, правилах поведінки в ньому, а також поділився історіями з життя святих угодників Божих, зображених на іконах, і з життя людей, які поважають Бога. Діти дізналися, що таке паперть, притвор, панікадило, ікони, свічки, Царські врата, а також про таїнства Церкви – Хрещенні, Сповіді, Причастя.

Діти побували на дзвіниці, а деякі навіть спробували себе в ролі дзвонарів. На завершення зустрічі отець Володимир відповів на запитання дітей, а також роздав свічки та просфори.

Після чого вихованці відвідали храм ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість», де для дітей провели екскурсію.

Настоятель священик Віталій Пронюк розповів про те, як жити за заповідями Божими. Діти написали записки для молитовного поминання своїх рідних – як живих, так і покійних, поставили свічки і помолилися.

3 серпня Добропільске благочиння організувало для дітей-сиріт паломницьку поїздку в Стефанівський жіночий монастир, розташований в селі Степанівка Краматорського району. У паломництві взяли участь двадцять дітей від семи до п’ятнадцяти років, два вихователі притулку і парафіяни Добропільського благочиння.

Паломників зустріла черниця Корнилія. Завдяки її розповіді діти та дорослі ближче познайомилися з історією монастиря, дізналися про його храми й святині. Після екскурсії всіх запросили в трапезну, де гостей вже чекало частування, а також піднесли всім дітям пам’ятні подарунки.

По дорозі додому паломники відвідали Успенський храм селища Святогорівка, а також святе джерело цілителя Пантелеймона. Настоятель парафії протоієрей Анатолій Костенко ознайомив дітей з історією храму і розповів повчальні історії. Діти були дуже задоволені поїздкою і висловили бажання частіше здійснювати паломництва.