Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. Владика Боголєп нагородив голову Онуфріївського Отг та редактора газети


7 липня архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп звершив літургію у храмі на честь Різдва Святого Пророка і Предтечі Хрестителя Господнього Іоанна в Онуфріївці.
Владиці співслужили благочинні та духовенство Онуфріївського, Світловодського та Олександрійського округів.
На самому початку архієрея зустріли діти з творчим подарунком та прихожани з величним короваєм і квітами.
У своєму вітальному слові настоятель храму і благочинний округу протоієрей Миколай Чутора висловив вдячність Владиці за візит та постійну підтримку.
Богослужіння розпочалося, традиційно, із заклику архіпастиря до щирої і живої молитви.
Під час літургії було проголошено молитву за почившого у Господі попереднього настоятеля церкви протоієрея Іоанна Ониська.
По завершенні служіння та Хресного ходу навколо храму владика Боголєп звернувся до присутніх із словами проповіді та розповів декілька повчальних історіях про те, як інколи одна цитата із Священного Писання може змінити все життя людини і направити на шлях істини.
Особливої урочистості Престольному святу додало нагородження відзнаками, що благословив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. За посилльну підтримку розбудови Православ’я у регіоні були нагороджені Віталій Береза, голова ОТГ, та Руслана Сорока, головна редакторка газети «Придніпров’я».