Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем молитовно відзначив 55-річча від дня свого народження

В понеділок 3-ої седмиці після П’ятидесятниці, день пам’яті сщмч. Євсевія, єп. Самосатського (380), Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем молитовно відзначив свій 55-річний ювілей. В цей день Архіпастир очолив Божественну Літургію в Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Кривий Ріг.

Привітати правлячого Архієрея в день його особистого свята прибули представники міської влади, духовенство та чисельні віряни Криворізької єпархії Української Православної Церкви.

За Божественною Літургією святителя Іоанна Златоуста Його Високопреосвященству співслужили секретар Криворізької єпархії протоієрей Віктор Симонюк, намісник чоловічого монастиря священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького м. Кривий Ріг архімандрит Володимир (Нероба), благочинний Криворізького міського Центрального благочиння протоієрей Анатолій Риженко, благочинний Криворізького міського Південного благочиння протоієрей Володимир Борак, благочинний Криворізького міського Північного благочиння протоієрей Георгій Базилевський та духовенство єпархії..

За богослужінням молився колишній криворізький міський голова Вілкул Юрій Григорович та представники міських органів влади.

На Малому Вході Архіпастир, з благословення Предстоятеля УПЦ, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, відзначив церковними нагородами кліриків Криворізької єпархії.

Особливість духовного торжества в цей день підсилилась ієрейською хіротонією. За Божественною Літургією Митрополит Єфрем рукопоклав клірика Свято-Покровського жіночого монастиря м. Кривий Ріг диякона Євгена Моршну в сан Ієрея.

На сугубій єктенії були виголошені прохання про позбавлення людей від смертоносної інфекції, що викликана вірусом Covid-2019 та за медичних працівників, що несуть свій жертовний подвиг заради зцілення недужних.

На заупокійній єктенії Архіпастир підніс молитву за вічний спочинок душі приснопам’ятного Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана) з нагоди сьомої роковини від дня його смерті.

По запричасному вірші до присутніх в храмі богомольців зі словом проповіді звернувся настоятель храму ікони Божої Матері іменованої «Віднайдення загиблих» протоієрей Анатолій Бондар.

По закінченні Божественної Літургії Митрополит Єфрем, у співслужінні духовенства, звершив молебень.

По завершенні богослужіння правлячий Архієрей звернувся до присутніх в храмі богомольців зі словом архіпастирського повчання.

Зі словами привітання, з нагоди особистого ювілею криворізького Архіпастиря, до Високопреосвященнішого владики звернувся колишній мер міста Кривого Рогу Юрій Григорович Вілкул.

Насамкінець, Митрополит Єфрем подякував Юрію Григоровичу та всім присутнім за теплі слова та побажання, а також надав усім своє святительське благословіння.