Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Матері загиблих в зоні АТО бійців та ветерани праці вклонились святиням міста


З благословення митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема, за ініціативи ради ветеранів Центрально-Міського району м. Кривого Рогу, відбулась паломницька екскурсія до святинь, що знаходяться в храмах та монастирях міста. Захід був організований для ветеранів праці та матерів загиблих в зоні АТО криворізьких солдат Паломницьким відділом Криворізької єпархії УПЦ.

Паломництво розпочалось в храмі Різдва Христового (мкрн. Східний 2), де прочани вклонились мощам святих мучеників младенців Віфлеємських та отримали благословіння голови паломницького відділу єпархії протоієрея Валерія Лук’янова.

Також прочани відвідали Спасо-Преображенський кафедральний собор, де мали можливість молитись перед чудотворною «Турковицькою» іконою Пресвятої Богородиці, а також вклонились мощам святої рівноапостольної Марії Магдалини, святої великомучениці Єкатерини та святителя Миколая Чудотворця.

Palomnyctvo_003З особливим теплом та гостинністю учасників заходу зустрічали в Свято-Покровському жіночому та чоловічому священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького монастирях м. Кривого Рогу. В обителях прочанам розповіли про особливості чернечого життя та побуту, а також про молитовних подвиг, що несуть насельники та насельниці криворізьких монастирів. Також гості обителей вклонились мощам священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького, преподобних Києво-Печерських, преподобного Олександра Свирського, священномученика Миколая Іскровського та багатьох інших угодників Божих, що постійно перебувають в монастирях міста.

Завдяки минулому заходу паломниці мали можливість помолитись біля шанованих в усьому світі християнських святинь за мир та злагоду на українській землі, за полеглих в боях на сході України військовослужбовців, а також ще раз ствердились в думці, що не обов’язково їхати за сотні кілометрів,