Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Представники ГС «Миряни» обговорили з ОБСЄ важливість міжрелігійного миру

На запрошення Організації з безпеки і співробітництва в Європі відбулася зустріч із представниками ГС «Миряни», під час якої були обговорені питання про громадську спілку, що хвилюють православних українців, та чому сьогодні віряни об’єднуються. Про це повідомляє Telegram-канал ГС«Миряни».

«Українською, російською, англійською та іспанською мовами ми говорили про те, що зрозуміло кожному без перекладу, а саме, що думка більшості має бути почута, що міжрелігійний мир є вкрай важливим для будь-якої демократичної держави», – зазначили у ГС «Миряни».

Як зауважили у спілці, представники моніторингової місії в Україні почули відповіді на всі питання про ГС «Миряни», що хвилює мільйони православних українців, та те, чому сьогодні вони об’єднуються.

«Ми відкрито говорили про наші цілі та плани на майбутнє, особливо щодо просвітницької діяльності, яка спрямована на підтримку християнських цінностей, що є традиційними для українського суспільства», – додали у ГС «Миряни» та підсумували: «Питання миру і війни, ставлення до інших конфесій, до пандемії коронавірусу, до влади і держави були не менш важливими. Ми дякуємо представникам міжнародної організації за можливість дати на них відповідь».