Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Єпархія доставила чергову гуманітарну допомогу для Святогірської лаври


З благословіння митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, 12 липня 2021 року, в день пам’яті святих первоверховних апостолів Петра і Павла, у Святогірську лавру прибув черговий, вже 23-й рейс з гуманітарною допомогою Вінницької єпархії.

Цього разу православними Вінницької єпархії було зібрано 19 тонн вантажу. Це 3т консервації, 2т круп і цукру, 5т зерна, 4,5т овочів, 2,5т яблук. Для біженців і людей без засобів для існування небайдужі співвітчизники передали 2 т одягу і інших речей. Також вінничани привезли в лавру 100 саджанців дерев.

За словами організаторів збору керівника відділу Благодійності диякона Георгія Толчева і його дружини Людмили, у благодійній акції брали участь: духовенство та парафіяни м.Вінниці, православні Хмільника та с. Широка Гребля, духовенство і паства с. Уланів, с. Голованівськ Черкаської обл., Фермерське господарство «Перлина Поділля» с. Попівці Барського району Вінницької області.

Організатори поїздки звертаються до всіх з проханням святих молитов і дієвої участі в справах милосердя. Бажаючим надати допомогу в зборі або в оплаті чергового гуманітарного вантажу, а також з усіх питань, що стосуються благодійної допомоги для Святогорської лаври, звертатись за телефоном: +380965790007 (диякон Георгій Толчев).