Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. У єпархії УПЦ відбулася спроба захоплення храму активістами ПЦУ


Рейдерська атака ПЦУ на Покровський храм УПЦ у селі Вербовець спровокована незаконним рішенням державних чиновників Вінницької ОДА.

18 липня в селі Вербовець Мурованокуриловецького району Вінницької області сталася спроба рейдерського захоплення Свято-Покровського храму Української Православної Церкви активістами ПЦУ, передає на своїй сторінці в Facebook громада храму Різдва Пресвятої Богородиці, яка знаходиться в цьому ж благочинні.

Під час рейдерської атаки побили віруючих УПЦ, які захищали свій храм, а з настоятеля протоієрея Олександра Лучина, який більше 20 років служить у селі, зірвали хрест. «У селі Вербовець відбулася спроба силового захоплення будівлі храму представниками ПЦУ і людьми, які ніколи не мали відношення до місцевої громади УПЦ і храм до цього не відвідували», – передає громада. Віруючі повідомляють, що представники ПЦУ мали із собою заточену арматуру і погрожували, що «будуть різати як свиней» парафіян храму.

Відзначається, що через збори жителів села, а не релігійної громади, були подані документи на перереєстрацію громади УПЦ в ПЦУ, які прийняв і затвердив чиновник Вінницької ОДА. «Віруючі канонічної Церкви не бажали і не бажають змінювати юрисдикцію, однак одіозний держслужбовець Салецький І.А. прийняв протокол зборів громадян села замість зборів релігійної громади і, замість того, щоб зареєструвати нову громаду ПЦУ, 12 липня 2021 року здійснив протизаконні дії – перереєстрацію громади УПЦ, чим спровокував нову хвилю агресії з боку представників ПЦУ», – повідомляє громада УПЦ.

У результаті рейдерської атаки Свято-Покровський храм УПЦ у селі Вербовець опечатаний, громада оскаржує незаконні рішення державних чиновників про перереєстрацію в суді.