Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем розпочав заходи зі святкування Ювілею Криворізької єпархії богослужінням в найстарішому храмі міста


У четвер Вознесіння Господнього митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем відвідав Свято-Вознесенський храм міста Кривого Рогу, богослужінням в котрому розпочав серію заходів присвячених святкуванню 25-річча від дня заснування Криворізької єпархії УПЦ.

Свято-Вознесенський храм є однією з найдавніших християнських парафій Криворіжжя та розташований на околиці житломасиву Південного гірничозбагачувального комбінату. В годину лихоліття церква Вознесіння Христового була справжнім духовним центром Кривого Рогу, адже залишилась єдиною вцілілою на все місто. Цього року Свято-Вознесенському храму виповнилося 145 років.

Напередодні святкового дня Високопреосвященніший владика молився за Всенічним бдінням у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Кривий Ріг. За вечірнім богослужінням Архіпастирю співслужили клірики головного собору міста. На літії Митрополит Єфрем освятив хліби, пшеницю, вино та єлей.

В сам день свята, біля входу в Свято-Вознесенський храм свого Архіпастиря зустріли наймолодші парафіяни – вихованці недільної школи, котрі в святкових віршах та піснеспівах прославили Господа.

На запрошення настоятеля храму, благочинного Криворізького міського Південного благочиння протоієрея Володимира Борака, співслужити Митрополиту Єфрему прибули секретар Криворізької єпархії протоієрей Віктор Симонюк, намісник чоловічого монастиря сщмч. Володимира, митрополита Київського і Галицького м. Кривий Ріг архімандрит Володимир (Нероба), благочинний Криворізького міського Центрального благочиння протоієрей Анатолій Риженко та духовенство міста.

На сугубій єктенії Архіпастир молився про позбавлення людей від смертоносної інфекції та за медичних працівників, що несуть свій жертовний подвиг заради зцілення недужних.

Цього святкового дня всі бажаючі приступили до Причастя Святих Тіла і Крові Христових.

По закінченні Божественної Літургії Митрополит Єфрем, разом з духовенством, звершив славлення святу Вознесіння Господнього, а також хресний хід довкола храму-іменинника.

По завершенні богослужіння Високопреосвященніший владика звернувся до присутніх парафіян зі словом архіпастирського повчання.

Насамкінець, Митрополит Єфрем надав усім присутнім в храмі богомольцям своє святительське благословіння.