Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель звершив панахиду за спочилим митрополитом Митрофаном


21 червня, у день Святого Духа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив панахиду за спочилим митрополитом Луганським і Алчевським Митрофаном в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
Разом з Предстоятелем за упокій новопреставленного владики Митрофана молились намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополити, архієпископи, єпископи та духовенство Української Православної Церкви.

Попрощатися зі спочилим прийшли рідні, близькі, численні віряни, викладачі та студенти Київських духовних шкіл.

Богослужбові піснеспіви виконував хор Київських духовних шкіл під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

Після панахиди ієрархи та священство звершили Божественну літургію та чин відспівування митрополита Митрофана.

Митрополит Луганський і Алчевський Митрофан (Юрчук) відійшов до Господа 18 червня 2021 року на 59 році життя після перенесеної хвороби серця. Владика був постійним членом Священного Синоду УПЦ та головою Відділу зовнішніх церковних зв’язків.

Напередодні Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій направив лист співчуття Луганській єпархії з приводу кончини її архіпастиря. Зокрема у листі Предстоятель зазначив:

«Останні роки Архіпастирського служіння Його Високопреосвященства ознаменовані всебічним укріпленням церковного життя на Луганщині в важких умовах сучасного існування. Покійний Владика добре знав, що непорозуміння і ворожнечу можна подолати лише шляхом діалогу та вмінням почути один одного. Він був людиною сильною духом, здатною впевнено переконувати любов’ю і надихати своєю терпимістю та смиренням».