Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Єпископ Згурівський Амвросій звершив чин поховання засновника і першого намісника Княжицького монастиря архімандрита Софронія


21 червня, в День Святого Духа, з благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія вікарій Бориспільської єпархії єпископ Згурівський Амвросій звершив Божественну літургію та чин відспівування і поховання засновника і першого намісника Спасо-Преображенського монастиря села Княжичі Броварського району Київської області архімандрита Софронія (Шинкаренка). Про це повідомляє прес-служба Бориспільської єпархії.

Владиці співслужили священники Бориспільської, Київської та Ніжинської єпархій.

Під час богослужіння молилася настоятелька Київського Флорівського жіночого монастиря ігуменя Євлампія із сестрами обителі.

Отець Софроній протягом тривалого часу був духівником Бобровицького благочиння Ніжинської єпархії і Київського Флорівського жіночого монастиря.

Проститися з шанованим старцем приїхало чимало віруючих людей.

По благословенню керуючого єпархією протягом сорока днів після Божественної літургії братія монастиря звершуватиме панахиди на могилі старця. Всі бажаючі можуть приєднатися до спільної молитви за архімандрита Софронія.


Намісник Спасо-Преображенського монастиря архімандрит Софроній (Шинкаренко) відійшов до Господа 20 червня 2021 року на 77 році життя. Духовне становлення і початок чернечого подвигу батюшки Софронія припали на буремні часи безбожницької політики Радянської влади. На початку 1990-х батюшка, будучи насельником Києво-Печерської Лаври і виконуючи послух скарбника монастиря, отримав благословення Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) відроджувати древній Преображенський монастир в селі Княжичі. Восени 1992 року з благословення Митрополита Київського і всієї України було закладено фундамент Спасо-Преображенського собору вже діючого монастиря який у 2014 році освятив Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Трудами отця Софронія було споруджено чернечий корпус і малий храм, в якому молилася братія, побудовано скит. Крім того, отцю Софронію вдалося отримати землю для сільськогосподарських потреб монастиря. Як результат свого духовного подвигу отцю Софронія вдалося відродити чернечі традиції Києво-Печерського монастиря на древній Княжицькій землі. У батюшки залишилось багато духовних чад не тільки в Україні, але й за її межами.