Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ДАМАСК. Митрополит Антоній зустрівся з Антіохійським Патріархом Іоанном


16 червня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зустрівся з Блаженнішим Патріархом Антіохійським і всього Сходу Іоанном Х.
Зустріч відбулася в Патріаршій резиденції в Дамаску (Сирія). Митрополита Антонія супроводжував заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич. На зустрічі були також присутні архієреї Антіохійської Церкви: єпископ Дарайський Мойсей, єпископ Сергіупольський Іоанн, єпископ Селевкійський Єфрем, а також співробітники Патріархії.
Митрополит Антоній подякував Патріарху Іоанну за благословення відвідати Церкву Великої Антіохії, де учні Христові були вперше названі християнами (Діян. 11:26), а також передав вітання від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Ієрарх повідомив, що прибув в межі Антіохійської Церкви для передачі останньої частини пожертв, що були зібрані єпархіями УПЦ згідно з рішенням Священного Синоду від 17.08.2020 року на відновлення храмів Бейрутської митрополії, що постраждали в результаті вибуху в порту столиці Лівану 4 серпня 2020 року.
Патріарх Іоанн попросив владику Антонія передати теплі слова подяки всій повноті Української Православної Церкви за зібрану матеріальну допомогу. За словами Патріарха, в Антіохійській Церкві зворушені співпереживанннями та дієвою допомогою, яку вони відчули від православного українського народу. Це стало вираженням братньої любові і проявом єдності братів у Христі.
Під час зустрічі також йшлося про ситуацію в світовому і українському Православ‘ї. Були обговорені шляхи розвитку співпраці між Українською та Антіохійською Православними Церквами.