Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Священник шукає захисту у суді

Священник Волинської єпархії Української Православної Церкви села Садів Луцького району, якого виселяються із будинку разом із родиною, шукає захисту у суді.

Так, Володимир Мелесь звернувся до Луцького міськрайонного суду Волинської області із позовною заявою до Релігійної громади Казанської ікони Божої матері Православної Церкви України села Садів Луцького району Волинської області про скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію права власності на житловий будинок за релігійною громадою ПЦУ та про скасування запису про право власності на житловий будинок зареєстрований за ПЦУ.

Позовна заява обґрунтована тим, що у Релігійної організації Релігійної громади Казанської ікони Божої Матері Православної Церкви України села Садів Луцького району Волинської області відсутні будь-які підстави та докази набуття права власності на спірний житловий будинок.

Як наслідок у Релігійної організації Релігійної громади Казанської ікони Божої Матері Православної Церкви України села Садів Луцького району Волинської області відсутній правомірний інтерес щодо фіксації права власності шляхом здійснення державної реєстрації та внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, житловий будинок.

Підготовче судове засідання призначено на 01 червня 2021 року на 10 год 30 хв.

Нагадаємо, що за фактом переоформлення права власності на будинок, в якому проживає священник, за Релігійною організацією Релігійною громадою Казанської ікони Божої Матері Православної Церкви України села Садів Луцького району Волинської області порушено кримінальне провадження та проводиться досудове розслідування.