Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем привітав ігуменю та насельниць Свято-Покровської жіночої обителі з днем святих жон-мироносиць

В Неділю 3-тю після Пасхи, день пам’яті святих жон-мироносиць, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем наніс архіпастирський візит до Свято-Покровської жіночої обителі, де очолив святкову Божественну Літургію в головному храмі обителі – Свято-Покровському соборі.

Цього пасхального дня віруючі Криворізької єпархії молитовно вашновують пам’ять небесних покровительок першого храму криворізької жіночої обителі.

Перед початком богослужіння сященноархімандрита обителі з хлібом-сіллю та букетами квітів зустріли насельниці обителі на чолі з ігуменею Анастасію (Алфімовою). Радісними піснеспівами вітали свого Архіпастиря і вихованці недільної школи, що діє при монастирі.

Владиці за Божественною Літургією співслужили духівник монастирів єпархії протоієрей Віктор Симонюк, намісник чоловічого монастиря священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького м. Кривого Рогу архімандрит Володимир (Нероба), благочинний Криворізького Міського Центрального благочиння протоієрей Анатолій Риженко, духовенство єпархії та клірики Свято-Покровського жіночого монастиря в священному сані.

На сугубій єктенії Архіпастир підніс до Господа умиленну молитву про позбавлення людей від смертоносної інфекції та за лікарів, що несуть свій жертовний подвиг заради зцілення недужних.

В закінчення богослужіння Митрополит Єфрем очолив хресну ходу довкола величного Свято-Покровського собору жіночого монастиря, після чого правлячий Архієрей звернувся до присутніх зі словом архіпастирського повчання.

Насамкінець Його Високопреосвященство надав усім присутнім в храмі богомольцям своє святительське благословіння.