Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Представник єпархії УПЦ взяв участь в круглому столі присвяченому обговоренню питань духовного виховання в Україні


Як повідомляє Ковельська районна рада, 17 травня в центральній районній бібліотеці міста Ковеля відбулось засідання круглого столу на тему «Розвиток духовно-моральної освіти на Ковельщині: стан, проблеми і перспективи». Ініціатором та організатором цього заходу стали Волинська обласна громадська рада національного і духовного відродження та Ковельська районна рада.

На розгляд та обговорення присутніх були подані такі питання: суспільна місія церкви в розбудові демократичного суспільства України; втілення у світоглядну основу сучасної освіти християнського погляду на дитину і педагогічний процес; актуальність питання духовно-морального виховання в Україні в контексті існуючих протиріч.

Від Володимир-Волинської та Ковельської єпархії на заході був присутній отець Володимир Мацур настоятель храму священномученика Фаддея м. Ковеля та викладач Володимир-Волинського Духовного училища, який представив у доповіді своє бачення проблематики поданої на обговорення, міркування та досвід щодо вирішення поставлених питань.

Впродовж кількох годин тривало обговорення питань необхідності вивчення предмету «Основи християнської етики» в школах, організації належного педагогічного й методичного супроводу духовного виховання.

Учасники круглого столу ухвалили резолюцію щодо збереження та розвитку викладання предметів духовно-морального спрямування у закладах освіти Ковельщини.